Home Airwheel AirWheel X8 review

AirWheel X8 review

559
1

De AirWheel X8 was een aantal jaar geleden een erg goede elektrische eenwieler, maar nu is hij achterhaald en heeft hij grote minpunten, waaronder een belangrijke op het gebied van veiligheid.

Een model met een 16 inch wiel is op het gebied van elektrische eenwielers de beste keuze, omdat dit zorgt voor een goede compromis tussen balans en manoeuvreerbaarheid. De 170Wh batterij van de AirWheel X8 is het absolute minimum dat je moet overwegen.

De kwaliteit van de plastic behuizing is best goed en iets beter dan sommige andere modellen die we uitgeprobeerd hebben. Tijdens het testen viel hij wel een aantal keer om, waaronder een willekeurige uitschakeling en was hij beschadigd maar niet kapot. We waren de AirWheel X8 aan het uittesten en reden langzamer dan de maximale snelheid en hij schoot in een keer een paar meter weg en maakte een grote cirkel. Het is goed dat niemand dicht in de buurt stond, want anders had die persoon flinke verwondingen kunnen hebben.

Nog een groot probleem met elke AirWheel, is dat de voetsteunen niet opgevouwen blijven. Ze zitten niet goed vast en klappen naar buiten terwijl je hem aan het tillen bent. De steunen zijn ook nog eens scherp, dus uiteindelijk heb je flinke schaafwonden op je dijbenen. We zijn blij dat we niemand anders verwond hebben.

Maar de grootste dooddoener is het willekeurig uitschakelen en daar zullen we hieronder iets verder op in gaan. We hebben alle AirWheels geprobeerd en dit is onze favoriet, maar het is en blijft een AirWheel. Als je er één koopt, dan betaal je extra voor een merknaam die niet eens cool is en nergens voor staat.

Details

AirWheel X8 kopenWe wilden de AirWheel X8 uitproberen, omdat dit het beste is was AirWheel te bieden heeft en ze zijn één van de populairste merken. Deze elektrische eenwieler werkte over het algemeen goed en de kwaliteit van de onderdelen is niet het beste, maar ook zeker niet het slechtste. De oplader maakte geen vreemde geluiden, wat bij andere modellen wel het geval is. De motor is soepel en relatief stil.

Zoals we hierboven al zeiden is de dooddoener het probleem met het batterij management systeem (BMS). Deze zorgt ervoor dat de AirWheel X8 willekeurig afsluit en verwondingen veroorzaakt wanneer de unit niet volledig opgeladen is. Dit is een probleem wat bij veel merken voorkomt, maar aangezien AirWheel één van de grootste merken is zou je denken dat ze dit probleem wel op zouden lossen, maar niet dus. In plaats daarvan zorgen ze met hun slechte kwaliteit voor verwondingen en beschadigen ze het imago van deze fantastische technologie.

Als je dit model al hebt of van plan bent deze te kopen hou dit dan in gedachten. Op het internet zijn modificaties te vinden om dit probleem op te lossen (zoek op shunt modification BMS), maar hierdoor verlies je je garantie wel. Dit is volgens ons alleen wel beter dan vol met je gezicht op het asfalt vallen. Als je besluit om hem niet aan te passen, rijd dan alleen als de batterij voor meer dan de helft geladen is. Laad altijd op voordat je gaat rijden en je zou als het goed is meestal geen problemen ondervinden.

Conclusie

AirWheel is een grote merknaam, maar ze bieden gewoon geen kwaliteit voor hetgeen dat je betaald. De AirWheel X8 is onze favoriet, maar het willekeurig afsluiten zorgt ervoor dat we deze zeker niet aan kunnen raden.

1 REACTIE

  1. Ik zie geen datum en tijd bij de artikelen staan maar het valt me op dat er bij de airwheel x8 wel en de X3, X5 en x6 niet wordt gewaarschuwd voor onveiligheid ivm een probleem met het BMS wat willekeurige afsluiting en verwondingen veroorzaakt.
    Heeft de x8 dus als enige dit probleem?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in