Home Featured Ninebot One E+ review

Ninebot One E+ review

0
Ninebot One E+ review

Dit is de populairste elektrische eenwieler die vandaag de dag beschikbaar is. We hebben er nu al dagelijks een tijdje mee gereden en we beginnen te begrijpen waarom Ninebot de marktleider is. Laten we eens een kijkje nemen wat de Ninebot One E+ zoal te bieden heeft.

De Ninebot One E+ wordt gezien als de meest betrouwbare en meest kwalitatieve elektrische eenwieler die beschikbaar is. Als je foto’s bekijkt dan ziet hij er zeker weten erg cool uit. Dit is de iPad en de Tesla van de elektrische eenwielers.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ninebot One E+ review:

Eerste indruk

Laten we eens beginnen met het uiterlijk, aangezien dit voor sommige personen soms belangrijker is dan elk ander aspect. Als je één van deze personen bent, dan kunnen we je geruststellen, want de Ninebot One E+ stelt zeker weten niet teleur. Alles is heel mooi afgewerkt en je waant je echt in een sci-fi film.

Dit apparaat wordt goed verpakt geleverd, maar Ninebot overdrijft niet. Het overgrote deel is verpakt in karton en een klein beetje plastic. Er wordt geen gebruik gemaakt van piepschuim, dus alles is relatief milieuvriendelijk verpakt. Zodra je de doos opent kan je ruiken dat het een nieuw apparaat is, dus als je niet wilt dat het hele huis er naar ruikt, dan kan je hem beter in een schuur of garage opbergen.

Eén probleem die sommige gebruikers vermelden, was dat er geen correcte stekker meegeleverd werd. We hebben hierover contact opgenomen met Ninebot en ze gaven aan dat dit een korte termijn probleem was en dat alle bestellingen nu met de juiste stekker geleverd worden. Mocht je hier toch problemen mee hebben, neem dan zeker contact op met Ninebot of de (web)winkel waar je het apparaat gekocht hebt, zodat ze de juiste stekker op kunnen sturen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Kwaliteit van het materiaal en ontwerp

Beste Ninebot One E+Zodra je de Ninebot One E+ ziet kan je zien dat deze goed in elkaar is gezet en kwalitatieve onderdelen heeft. Wij hebben voor ons testmodel gekozen voor een model met 16 inch wielen, omdat deze makkelijker zijn om de balans te bewaren dan de 14 inch modellen. Het voordeel van de laatste is dat je makkelijker kan manoeuvreren. Het nadeel van de 16 inch elektrische eenwieler modellen is het feit dat ze vaak een stuk groter zijn, waardoor je ze niet makkelijk op kan bergen. De Ninebot One E+ is echter zeer compact voor een 16 inch model. Hij is redelijk zwaar en groter dan op de foto’s, maar desalniettemin is hij compacter dan vergelijkbare elektrische eenwielers.

We hadden verwacht dat het rijden met de Ninebot One E+ vergelijkbaar zou zijn met de meer kwalitatieve Huanxi H1, die een vergelijkbaar rond ontwerp heeft en geen plek om je schenen tegen aan te zetten voor met stabiliteit. De voetsteunen zijn echter zeer stevig en de ervaring is meer hybride, een mix tussen een rond design en de oude stijl. Wij voelden ons zeer prettig op dit apparaat, maar als je op zoek bent naar meer steun, dan is een model van King Song misschien een betere optie.

De Ninebot One E+ heeft een gesloten design en dit is voor esthetische redenen. Onze voorkeur gaat uit naar een meer open design, omdat je dan makkelijker de bandenspanning kan aanpassen. Ook hebben sommige gebruikers van gesloten modellen problemen gehad op grindpaden, waarbij de steentjes vaak veel geluid veroorzaken en in sommige gevallen gevaarlijke situaties opleveren. Rijd dus niet met de Ninebot One E+ over grindpaden. Dit is een goed voorbeeld dat Ninebot het uiterlijk boven de functie verkiest en het zou fijn zijn als Ninebot in de toekomst ook modellen met een open design leveren.

Op de bovenkant zit een handgreep die je weer terug in de behuizing kan stoppen. Dit heeft zo z’n voordelen en nadelen. Het ziet er uiteraard mooier uit, maar de hoek waarin deze staat maakt het tillen moeilijker en gezien zijn afmetingen is dat zonder dit probleem al wat lastiger.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Kracht, snelheid, bereik en handelbaarheid

Dit is een micro eenwieler met gebalanceerde features. Het 16 inch wiel vermindert de acceleratie en manoeuvreerbaarheid een beetje, maar niet zoveel als 18 inch modellen. De 320Wh batterij die in ons model zit heeft een bereik van zo’n 24 km. De 500W motor zit in de middenklasse en is niet de grootste, maar ook niet de kleinste.

De motor is veel stiller dan die van sommige andere elektrische eenwielers en het geluid is erg constant. Het geluid van de Ninebot One E+ is vergelijkbaar met kwalitatieve modellen en dit komt zeer waarschijnlijk door het gebruik van een meer kwalitatieve motor of een ander soort. Elektrische motoren zijn al meer dan honderd jaar in ontwikkeling en bijna elke motor zal in principe voor altijd meegaan.

De Ninebot One E+ accelereert snel genoeg, maar het voelt niet zo snel als modellen met kleinere wielen en dit komt doordat een vergelijkbare motor gebruikt wordt, maar grotere banden. Je hebt echter wel de mogelijkheid om bepaalde instellingen te wijzigen met de Ninedroid app.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gedrag bij lage batterij

Als de batterij bijna leeg is, is de maximale snelheid beperkt tot 8 km per uur en het apparaat kantelt zelf naar achteren. Volgens experts van elektrische eenwielers heeft de Ninebot One E+ nog steeds een slecht BMS ontwerp, wat onverwacht afsluit wanneer de batterij leeg is. Wij denken echter dat dit het geval was bij oude modellen en dat dit bij de nieuwe modellen niet meer zo zeer het geval is. We hebben ook weinig kunnen vinden over gebruikers die hier last van hebben, dus waarschijnlijk bevestigd dit onze theorie. Wij zijn dus van mening dat dit design het veiligste design onder de €800 is.

Merk en duurzaamheid

Ninebot One E+ kopenNinebot heeft Segway overgenomen en je kan er wel vanuit gaan dat dit merk nog jaren meegaat. Op het gebied van merkkwaliteit is garantie altijd heel belangrijk. Als je een dure elektrische eenwieler koopt, dan wil je weten of je goede service ontvangt en dat je op de lage termijn nog steeds onderdelen kan bestellen om reparaties uit te voeren. Als we de reacties van vele gebruikers mogen geloven zit het hier wel goed mee en Ninebot scoort bij de meeste personen zeer goed op het gebied van service. Andere merken zijn misschien goedkoper of leuker, maar als je een lange termijn investering wilt maken, dan is Ninebot naar ons idee het beste merk om een elektrische eenwieler van te kopen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie Ninebot One E+ review

Dit is in het kort waarom de Ninebot One E+ volgens ons de elektrische eenwieler met de beste prijs-kwaliteit verhouding is.

  • Veilig laag batterij gedrag. Als de batterij bijna leeg is wordt de maximale snelheid verlaagt en je krijgt een verbale waarschuwing.
  • Een goed design dat zowel esthetisch als functioneel is. De oude micro eenwielers hadden een design met een grote doos op de top die blauwe plekken veroorzaakte. De Ninebot One E+ maakt het meer moderne en trendy design populairder en is perfect voor beginners en professionals. Dit alles resulteert in minder verwondingen, maar toch voldoende steun.
  • Elk model van Ninebot heeft ingebouwde lichtjes. Dit lijkt misschien op het eerste gezicht een rare luxe, maar het is eigenlijk een goede veiligheidsfeature. Je wilt de mensen om je heen laten weten dat er iets anders is.
  • Middelgrote batterij. De Ninebot One E+ zou een bereik tussen de 24 en de 32 km moeten hebben.
  • De snelheid is gemiddeld tot hoog vergeleken met andere micro eenwielers en niet onveilig zolang je goed op je mede weggebruikers let.
  • Goed merk met een goede historie en lange levensduur. Ninebot heeft Segway overgenomen.

Vergelijk prijzen nu bij:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in