Elektrische eenwieler kopen

Met het gemak dat gepaard gaat met een elektrische eenwieler scooter, is het makkelijk om te zien waarom deze apparaten zo snel een populair transportmiddel beginnen te worden. En wanneer meer en meer mensen de milieuvoordelen van het gebruik van een zelfbalancerende eenwieler ontdekken, is de verwachting dat de populariteit alleen maar groter zal worden.

Als je van plan bent om een elektrische eenwieler te kopen, dan moet je begrijpen dat er verschillende modellen beschikbaar zijn waar je uit kan kiezen. Er zijn zowel zittende als staande opties en ook units met verschillende snelheden. Het maakt niet uit waar je de eenwieler voor gaat gebruiken, want we durven te wedden dat je een optie zal vinden die perfect aan je behoeften voldoet.

Er zijn elke keer weer meer modellen van elektrische scooters beschikbaar op de markt. Om je te helpen bij het filteren van alle opties die beschikbaar zijn, hebben we deze elektrische eenwieler koopgids gemaakt. Je zal in dit artikel alle dingen vinden die je zou moeten overwegen met uitgebreide informatie over elk onderdeel.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische eenwielers volgens:

 

Beset elektrische eenwieler: dingen die je moet overwegen

Zittend of staand

De grootste factor die de meeste mensen direct opmerken, is het feit dat er zowel staande als zittende opties beschikbaar zijn. Een zittend model ziet er net zo uit als een traditionele eenwieler met pedalen. De staande eenwieler is een nieuwere technologie die steeds populairder begint te worden als transportmiddel voor korte afstanden.

Nog een verschil tussen zittende en staande scooters is hoe je ze bestuurt. Tijdens het zitten op een elektrische eenwieler zal een gebruiker naar voren leunen om te accelereren en naar achteren om af te remmen en te stoppen. Met de staande modellen leunt de rijder met zijn/haar hele lichaam om de scooter te besturen, wat mogelijk iets meer tijd in beslag neemt om aan te wennen.

Als je nog nooit eerder met een eenwieler hebt gereden, dan zal er een leercurve zijn. Tijdens het aanschaffen van je elektrische eenwieler moet je voor de lange termijn plannen en er over na denken of je een staande of zittende unit wilt hebben.

Beste Elektrische Eenwieler

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische eenwielers volgens:

 

Snelheid

Iedereen wil snel gaan, maar je moet op dit gebied praktisch plannen. Een standaard elektrische scooter zal niet sneller dan 16 kilometer per uur gaan. Dat is een gemiddelde snelheid, omdat je voor snellere modellen zeker weten een rijbewijs moet hebben. Daarom moet je niet noodzakelijk op zoek gaan naar een elektrische scooter waar de snelheid alleen maar een verkooppunt is. Je zal na je aanschaf namelijk snel realiseren dat 16 km/h op een elektrische scooter sneller aanvoelt dan wanneer je in een auto zit.

 

Afmetingen

Wat zijn de afmetingen van de zelfbalancerende scooter die je denkt nodig te hebben? De realiteit is dat grotere volwassenen grotere scooters nodig hebben dan kleinere kinderen. Daarnaast hebben sommige elektrische eenwielers een gewichtslimiet, wat ook iets is wat je zou moeten overwegen als je meer dan 100 kg weegt. Bij deze eenwielige scooters wordt een hoop druk uitgeoefend op hun enkele as, dus vermijd dat je over het gewichtslimiet heen gaat. Als je dit wel doet, dan is er een grote kans op ernstige verwondingen van de rijder.

 

Rijmogelijkheden

De meeste eenwielige elektrische scooters zullen een limiet hebben voor welke oppervlaktes ze kunnen trotseren. Je zal voornamelijk op vlakke ondergronden willen rijden met zo min mogelijk heuvels en minimale hellingshoeken. De waarheid is dat de meeste van deze eenwielers simpelweg niet genoeg kracht hebben om een heuvel te beklimmen. We zullen je in onze artikelen echter helpen om de beste opties te vinden die rijmogelijkheden hebben om verschillende soorten oppervlaktes aan te kunnen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische eenwielers volgens:

 

Batterijduur

Je zal met een elektrische eenwieler niet zo ver komen als met een auto. Je doet er echter goed aan om een elektrische scooter te kopen die de afstand die je dagelijks af moet leggen aan kan. In de meeste gevallen kunnen de verschillende modellen je zo’n twee uur vervoeren nadat ze 90 minuten opgeladen zijn. Met een gemiddelde maximale snelheid van ongeveer 16 km/h geeft dat je een maximaal bereik van zo’n 32 km met een volle accu. Je moet onthouden dat veel verschillende factoren hierbij een rol spelen. Maar over het algemeen mag je verwachten dat een bereik tussen de 24 en 32 km te doen moet zijn voor een eenwieler.

 

Manoeuvreerbaarheid en controle

Leren hoe je met een elektrische eenwieler moet rijden vergt tijd. Maar nu we dat gezegd hebben, willen we ook duidelijk maken dat sommige eenwielige scooters meer manoeuvreerbaar en controleerbaar zijn dan concurrerende modellen. Hoe makkelijker je kan rijden met de elektrische scooter, hoe vermakelijker de rit zal zijn. Zorg zeker dat je de draairadius en balanceringssystemen in het apparaat overweegt, aangezien beide van invloed zullen zijn op de algehele controle die je zal hebben tijdens het rijden van de eenwieler.

Elektrische Eenwieler kopen

 

Prijs

Je zal snel opmerken dat er een aardig groot prijsverschil is tussen de modellen die beschikbaar zijn op de markt. Sommige modellen kosten een paar honderd euro, terwijl andere meer dan duizend euro kosten. Iedereen heeft een budget en de meeste budgetten kunnen een elektrische eenwieler betalen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische eenwielers volgens:

 

Uiterlijk

Zodra je de bovenstaande dingen hebt uitgevogeld is het een goed idee om te kijken of je elektrische eenwieler beschikbaar is in verschillende kleuren. Mogelijk wil je een kleur hebben die bij je persoonlijkheid past en dit zal voor nog meer nastarende mensen zorgen dan de scooter zelf.

 

Voordat je begint met rijden…

Het is erg leuk om met een elektrische eenwieler te rijden, maar er zijn echter nog een aantal punten waar je op zou moeten letten.

 

Regels en wetten

Er zijn bepaalde wetten en regels die het gebruik van elektrische eenwielers limiteren. Zorg ervoor dat je met de elektrische scooter kan rijden wanneer je hem uit de doos haalt, voordat je hem aanschaft. Er is niks erger dan investeren in zo’n geweldige machine en vervolgens te realiseren dat je er niet mee kan rijden zonder een boete te krijgen.

 

Rij veilig

Tot slot hopen we dat je dit goed onthoudt, aangezien dit het laatste is wat je zal lezen. Vergeet niet om een helm aan te schaffen. Het zal niet alleen wat tijd vergen om gewend te raken aan je machine, maar ongelukken kunnen altijd gebeuren. Om veilig te rijden met een elektrische eenwieler moet je een helm opdoen voordat je er vandoor gaat.

Elektrische Eenwieler kopen gids

Elektrische scooters zijn ontzettend leuk en daarnaast zijn ze ook erg praktisch voor personen die in stedelijke gebieden wonen. Er zijn echter verschillende features en opties die aangeboden worden door iedere fabrikant. Om er zeker van te zijn dat je een optie uitkiest die het beste bij je past, raden we je aan om de punten in deze koopgids goed te overwegen voordat je je gadget aanschaft.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische eenwielers volgens:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in