elektrische step kopen

Een elektrische step is een geweldige technologie, waar je enorm veel plezier mee kan beleven. Er zijn echter een paar punten waar je rekening mee moet houden wanneer je er een wilt kopen. In deze koopgids zullen we de belangrijkste punten uitgebreid met je doornemen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte e-steppen volgens:

 

Beste elektrische step kopen gids:

Kwaliteit

Elektrische scooters zijn vergelijkbaar met fietsen op het gebied van constructie en delen een hoop vergelijkbare componenten. Door de aard van dit soorten apparaten zullen ze als je ze frequent gebruikt verscheidene reparaties nodig hebben en aangepast moeten worden om ze draaiende te houden. Om deze reden is het een goed idee om een elektrische step van een gerenommeerde fabrikant te kopen die er in de toekomst ook zal zijn om reserve onderdelen te leveren. Goedkope elektrische scooters lijken misschien een uitstekende waarde voor hun geld te bieden, totdat je vervangende onderdelen moet kopen die mogelijk niet beschikbaar zijn.

 

Remsystemen Elektrische step

Het remsysteem is een onderdeel die vaak over het hoofd wordt gezien tijdens het aanschaffen van een elektrische scooter. Deze apparaten zijn inclusief de bestuurder en accu namelijk redelijk zwaar en hebben dus een goed remsysteem nodig. Rembanden zorgen er vaak voor dat de wielen blokkeren in plaats van ze af te remmen, wat slijtage en ongelukken kan veroorzaken. Een remband aan de voorkant is het gevaarlijkst, aangezien deze de rijder van de step af kan gooien wanneer deze blokkeren. Scooters met v-remmen of schijfremmen zowel aan de voor- als achterkant hebben de beste remprestaties. Een elektrische step met maar een rem kan niet zo snel afremmen als eentje met twee remmen. Je zou echt de controle van twee remmen moeten hebben. Op schoon en droog asfalt moet je bijvoorbeeld zowel de voor- als achterrem gebruiken om te stoppen, maar wanneer je op een onverharde weg rijdt, dan zou je alleen de achterrem moeten gebruiken, om te voorkomen dat de voorrem blokkeert en je van de step afgegooid wordt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte e-steppen volgens:

 

Constructie van de vork en het frame

De constructie van de vork en het frame is een belangrijk detail wanneer je een elektrische scooter uitkiest. Elektrische steps die frames en vorken hebben die gemaakt zijn van dunne stalen bladen kunnen buigen of breken tijdens normaal gebruik. Steps gemaakt van stalen buizen en dik plaatstaal zijn de sterkste en meest betrouwbare ontwerpen.

Elektrische Step kopen

 

Ketting of riem

Kettingen zijn het meest betrouwbaar en zijn ook veel duurzamer dan riemen, maar het negatieve is dat dit systeem luidruchtiger is dan een riem. Dit geluid is echter een goed iets, aangezien zodoende voetgangers gewaarschuwd worden dat je er aan komt. Maar als je een zo goed als stille scooter zoekt, dan zal je teleurgesteld zijn met een ketting. Een riem is veel stiller dan een ketting, maar zoals gezegd is deze minder duurzaam en moet je hem vaker vervangen. Als je echter op zoek bent naar een elektrische step die echt stil is, dan is een riem de beste keuze.

 

Chroom kwaliteit

Chroom heeft niet altijd dezelfde kwaliteit. Chroom met een slechte kwaliteit zal gaan roesten of afbladeren wanneer je deze in de garage opbergt voor de winter of er per ongeluk in de regen mee rijdt. De elektrische steps met bekende merknamen hebben echter kwalitatieve chroom, maar dit geldt mogelijk niet voor de kleine onbekende merken. Zo hebben we bijvoorbeeld een eBoarder scooterframe die al tien jaar buiten staat en er nog steeds zo goed als nieuw uit ziet, maar we hebben ook een Scoot-N-Go frame en die is al helemaal verroest na twee jaar. Fabrikanten proberen mogelijk een beetje geld te besparen door materiaal met een mindere kwaliteit te gebruiken, maar de nadelen zal je hier na een paar jaar al van ondervinden. Echt chroom blijft jaren goed en daarom kan je het beste een elektrische step van een groot bekend merk kopen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte e-steppen volgens:

 

Plastic onderdelen

Elektrische scooters die een paar plastic onderdelen hebben om scherpe onderdelen te bedekken zijn geen probleem, maar modellen die volledig omringt zijn door plastic houden het over het algemeen minder lang uit. Grotere elektrische steps voor volwassenen met plastic behuizingen zijn prima, aangezien de rijder meestal ervaren is en er alles aandoet om de behuizing niet te beschadigen. Voor kinderen zou je echter voor blootgestelde metalen frames moeten kiezen, aangezien deze niet snel beschadigen wanneer je kind even niet voorzichtig is.

 

Een goede deal vinden

De enige manier om een nieuwe elektrische step in Nederland te kopen is via het internet. Er zijn een paar Nederlandse websites waar je ze kan kopen en dit geniet de voorkeur. Als er namelijk onderdelen kapot zijn of missen, dan kan je makkelijk vervangende onderdelen vinden of de scooter laten repareren. Als je een tweedehands model koopt, dan moet je proberen te achterhalen of de accu nog goed is door de verkoper te vragen hoe oud de step is en of de accu al een keer vervangen is. Het is ook een goed idee om hem goed uit te testen, zodat je een beetje een idee kan krijgen hoe lang de step het uit kan houden voordat deze opgeladen moet worden. Mocht de accu niet meer goed zijn, probeer dan wat van de prijs af te praten, zodat je dat geld kan gebruiken om een nieuwe accu te kopen.

 

Wat kan je verwachten van een elektrische step

De meeste elektrische steps met minder dan 350 watt zullen langzaam accelereren, een lage snelheid hebben en snel problemen hebben met heuvels. Voor een goede acceleratie en snelheid is een scooter met tenminste 500 watt aanbevolen. Voor flinke heuvels heb je zelfs nog een krachtigere step nodig. 750 watt is voor deze situaties aanbevolen. De batterijduur en het bereik hangt grotendeels af van gesteldheid van de accu. Elektrische steps met nieuwe accu’s hebben meestal een batterijduur van 45 minuten op een vlakke ondergrond en een stuk korter in een heuvelachtig landschap. Dit betekent vaak een bereik van 16 km.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte e-steppen volgens:

Beste Elektrische Step kopen

 

Bedrijven

Er zijn in principe twee soorten bedrijven van elektrische scooters. Degene die hun eigen steps fabriceren en degene die dat niet doen. Bedrijven die niet hun eigen scooters ontwerpen kopen standaard fabrieksontwerpen en laten hun logo daar opplakken. Deze bedrijven hebben allemaal dezelfde soort modellen met verschillende namen en bedrijfslogo’s. De kwaliteit van deze elektrische steps kan flink verschillen, wat afhangt van de fabriek waar ze gefabriceerd zijn. Bedrijven die hun eigen elektrische scooters ontwerpen zijn vaak groter en bekend in de industrie. Dit zijn bedrijven zoals Razor, eZip IZIP en EVO. Deze bedrijven hebben volledige controle over hun ontwerp en fabricageproces en bieden vaak de meest betrouwbare scooters aan.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte e-steppen volgens:

We hopen dat je genoten hebt van deze koopgids.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in