Home Blog Hoe ga je met een hoverboard rijden

Hoe ga je met een hoverboard rijden

451
3
Hoverboard Rijden

Dus je hebt geduldig gewacht op je nieuwe hoverboard en nu heb je hem eindelijk in huis! Je zet er een voet op en het board begint te bewegen. Je stapt af en probeert het weer, maar het wil maar niet lukken. We hebben dezelfde situatie meegemaakt, dus daarom hebben we deze korte gids samengesteld, zodat je binnen 5 minuten met je hoverboard rijden kan.

 

Hoe moet je met een hoverboard rijden?

Opstappen

Zorg er eerst voor dat je board volledig opgeladen is. Doe hem aan en zet hem voor je neer, net voor je tenen. Als je board een beginner modus heeft, schakel die dan nu in. Bij de IO Hawk moet je hier bijvoorbeeld de ontgrendel knop 3 seconden voor ingedrukt houden om deze modus te activeren of deactiveren.

 

Moet je op een hoverboard rijden met de lichten aan de voor- of achterkant?

Deze vraag krijgen we vaak. Sommige personen zeggen dat de LED lichten bedoeld zijn als een soort ‘knipperlichten’ voor de personen achter je, dus ze zouden achter je moeten zitten. De waarheid is dat er geen voor- of achterkant is, je kan rijden zoals je wilt.

Wat je nu zou moeten doen is je rechter- of linkervoet (wat het meest comfortabel is) op de scooter plaatsen. Je moet goed letten op de volgende twee dingen:

  • Je voet moet zo dicht mogelijk bij het wiel geplaatst worden. Een fout die wij maakten toen we begonnen, wat dat we onze voeten niet zo wijd mogelijk plaatsten en zodoende wordt met je hoverboard rijden een stuk lastiger.
  • Zorg dat je het board ‘plat’ houdt (als in gelijk met de grond).

Zodra je je rechtervoet op de scooter hebt staan moet je gewoon op de scooter stappen. Als je er te veel bij nadenkt, dan zal je vallen. Stap er gewoon op, zoals je bij een trap zou doen. Je eerste reactie is om erg gespannen te staan en dit zal er voor zorgen dat je naar voren en achteren hobbelt. Het beste wat je kan doen is voor je kijken (niet naar beneden) en ontspannen. Blijf gewoon staan en denk nog niet over bewegen na. Zorg er gewoon voor dat je wat losser wordt en blijf op de hoverboard staan. Lukt dat? Super!

Hoverboard Rijden gids

 

Bewegen met de hoverboard

In een rechte lijn met je hoverboard rijden

Om te bewegen kunnen we het beste beschrijven als gewoon ‘denken’ waar je naartoe wilt gaan. Zoals je waarschijnlijk wel weet leun je op een hoverboard in de richting die je op wilt gaan. Dit zorgt er mogelijk voor dat je gaat denken dat je meer moet doen dan nodig is om te bewegen. Je hoeft niet flink te leunen, maar alleen je gewicht een beetje te verplaatsen. Als je dit te veel doet, dan zal je vallen. Dus probeer eerst om gewoon naar voren te gaan.

 

Draaien

Als je het voorwaarts bewegen onder de knie hebt, probeer dan een kleine bocht te maken. Dit zou heel natuurlijk over moeten komen, het is net of de scooter ‘weet’ wat je wilt doen. Maar in principe draai je door de voet die aan de andere kant van je draairichting staat naar voren te drukken. Dus als je linksaf wilt gaan, dan hoef je alleen maar je rechterteen naar voren te duwen.

Om scherpere bochten te maken zou je ook moeten beginnen om met de andere voet de hak naar beneden te drukken. Wanneer je een expert bent, dan kan je rondjes draaien op dezelfde positie. Probeer nu ook om achterwaarts te bewegen.

 

De beste manier om met je hoverboard te oefenen

Zodra je de basisbewegingen onder de knie hebt zou je moeten proberen om rondjes te rijden, waarbij je steeds maar in één richting draait (zoals een nascar circuit). Blijf dit doen totdat je een steeds comfortabeler gevoel krijgt. Probeer een ronde in de ene richting en de volgende in de andere richting te doen wanneer je meer vertrouwen in je vaardigheden krijgt.

 

Van het board afstappen

Om van het board af te stappen hoef je alleen maar het tegenovergestelde te doen wat je deed om op te stappen. Probeer de balans naar je dominante voet te verplaatsen. Soms heb je de instinct om van het board af te springen, maar probeer dit te vermijden en doe het zo gecontroleerd mogelijk. Je zal voorkomen dat je krassen op je hoverboard krijgt en je jezelf mogelijk verwond.

Onthoud dat op- en afstappen waarschijnlijk het moeilijkste van het hele proces is en dat dit het meeste tijd in beslag zal nemen om onder de knie te krijgen. Oefen het op- en afstappen totdat je er aan gewend begint te raken.

Hoverboard Rijden tips

 

Hoe moet je de afstandsbediening van de hoverboard gebruiken?

Vanwege de aard van hoverboards voegen sommige fabrikanten soms meer of minder functionaliteiten toe aan de afstandsbediening die meegeleverd wordt. De onderstaande instructies zijn voor de IO Hawk, maar verschillen niet veel van de afstandsbedieningen van de meeste andere fabrikanten.

 

De hoverboard aanzetten

Je kan de hoverboard alleen maar aanzetten door de knop op de hoverboard zelf in te drukken.

 

De hoverboard uitzetten

Je kan de hoverboard uitzetten door de ‘vergrendel’ knop op de afstandsbediening ingedrukt te houden.

 

De hoverboard vergrendelen

Je kan de hoverboard vergrendelen door de ‘ontgrendel’ knop op de afstandsbediening in te drukken. Met dezelfde knop kan je hem weer ontgrendelen. (Het batterijlicht zal rood zijn wanneer de hoverboard vergrendeld is en groen wanneer deze ontgrendeld is).

 

Zet de hoverboard in beginner modus

De beginner modus zorgt ervoor dat de topsnelheid van het board beperkt is tot 5km/h in plaats van 10. Het is een uitstekende manier om vertrouwen te krijgen. Onthoud dat niet alle hoverboards deze modus hebben. Om de beginner modus te activeren hoef je alleen maar de ‘ontgrendel’ knop 3 seconden ingedrukt te houden. Het ‘IO’ symbool zal groen knipperen. Doe hetzelfde om de modus weer uit te schakelen.

 

De hoverboard kalibreren

Soms zullen de gyroscopen op je hoverboard in de war zijn en weten ze niet meer wat waterpas is. Dit gebeurt soms na een crash. Dus hoe herstel je dit? Je moet je board opnieuw kalibreren.

Je hoeft je board alleen maar op een vlakke ondergrond te plaatsen (dit is cruciaal) en je hoverboard aan te zetten. Vergrendel hem door de ontgrendel knop in te drukken. Zodra het batterij symbool rood is, druk je zowel de vergrendel en ontgrendel knoppen op je afstandsbediening in. De hoverboard zal piepen, het batterij symbool zal oranje zijn en samen met het IO symbool knipperen.

Hoe met een Hoverboard Rijden

Als je deze gids helemaal gevolgd hebt, dan zijn we er zeker van dat je binnen 5 minuten met je hoverboard rijden kan.

Mocht je je hoverboard nog niet gekocht hebben, neem dan zeker een kijkje naar de reviews en andere gidsen op onze website. Veel plezier!

3 REACTIES

  1. Als ik afstap dan gaat het hoverboard rare rondjes draaien en gaat het helemaal tekeer bij mij brand ook een lampje aan de bovenkant dat eigenlijk groen zal moeten zijn niet wat is het probleem ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in