Hoverboard kopen gids

Ze zijn misschien niet zo als de hoverboards van Back to the Future, maar elektrische zelfbalancerende boards zijn de must have cadeaus van vandaag de dag. In dit artikel zullen we alle informatie geven die je nodig hebt voordat je een hoverboard kopen gaat.

Back to the Future II voorspelde dat we in 2015 allemaal op hoverboards zouden rijden. Het lijkt erop dat de populaire film gelijk had! Min of meer… De hedendaagse hoverboard is niet echt het zwaartekracht tartende wonder waar Marty McFly zijn avonturen mee beleefde. Hij zweeft niet, maar rolt met een paar wielen en heeft een veel meer accurate titel, namelijk de zelfbalancerende scooter.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hoverboards volgens:

Ondanks het feit dat ze niet zweven, zijn er echter nog wel een aantal gezondheids- en veiligheidsproblemen en logistieke aanmerkingen wanneer je een hoverboard gaat gebruiken. Als je er over nadenkt om één voor iemand of jezelf te kopen, zorg er dan voor dat je onze richtlijnen voor hoverboard gebruik opvolgt, aangezien ze je een hoop problemen en overwachte verrassingen kunnen besparen.

Dus klik niet verder, je andere favoriete websites zullen er morgen ook nog wel zijn. Laten we het eerst eens overwegen waar we het over hebben wanneer we over hoverboards praten.

Hoverboard Kopen tips

 

De basis – Wat is een hoverboard?

Zoals we hierboven al vermeld hebben zweven deze hedendaagse hoverboards helemaal niet. Het zijn tweewielige zelfbalancerende platformen. Ze verschillen 90 graden in richting vergeleken met de oriëntatie van een skateboard, dus de rijder staat met zijn hele lichaam naar voren gericht. Elke elektrische aangedreven hoverboard wordt gestabiliseerd door een gyro en zal naar voren of naar achteren bewegen als je lichtjes in die richting leunt. Voor het sturen moet je simpelweg met een voet iets verder naar voren leunen dan de andere.

Om het op een andere manier te brengen. De moderne hoverboard is een ultra compacte, handgreepvrije versie van de Segway die je in de grote steden wel eens voorbij ziet komen en die enorm veel ruimte in beslag nemen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hoverboards volgens:

 

Grootste merken – Welke hoverboard kopen?

We hebben al verschillende artikels gelezen over goedkope, onbetrouwbare hoverboards die de vervelende gewoonte hebben om te ontploffen, waarbij de rijder ernstig verwond wordt of simpelweg niet werken. Daarom is ons eerste advies dat je van een bekend en betrouwbaar merk een hoverboard kopen moet. Sommige van de grootste merken zijn: AirWheel, Hovertrax, PhunkeeDuck, Ninebot, Swagway en IO Hawk.

Er zijn een hoop hoverboard modellen beschikbaar en je moet er vanuit gaan dat je zo’n €500 betaald voor een redelijk model en houdt rekening met ons advies dat je hier niet op moet proberen te bezuinigen. Als een bekend merk een scherpe aanbieding heeft, dan is dat mooi meegenomen, maar probeer niet een paar honderd euro te besparen door een onbetrouwbaar model te kopen. De vraag naar deze machines wordt echter steeds groter, dus mogelijk zal je in drukke vakantieperiodes moeite hebben om een te vinden. Pas ook op voor winkels die te veel vragen.

De RED5 is een populair hoverboard model met een gewichtslimiet van 130kg, snelheden tot 16kph (zowel niet de snelste als de langzaamste) en een bereik van 19 tot 24 kilometer in een redelijk zwaar pakket van 12,8kg.

Nog een hoverboard die vaak verkocht wordt is de MonoRover R2. Dit is nog een voorbeeld die verkrijgbaar is voor zo’n €500. Daarnaast heeft hij een limiet van 100kg, topsnelheid van 13kph en een bereik van 14 tot 19 kilometer. Met een gewicht van 10,8kg is hij een stuk lichter dan de RED5.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hoverboards volgens:

In een iets hogere prijsklasse vind je de AirBoard Sport. Dit voorbeeld van een van de marktleiders op het gebied van hoverboards is iets duurder met een prijs van zo’n €750. Je krijgt daarvoor echter een sportief en stevig ontwerp, topsnelheid van 16kph, 19 tot 26 kilometer bereik en een superlicht gewicht van 9,8kg.

In de lagere prijsklasse is dan tot slot de Swagway, welke een stuk betaalbaarder is dan de andere op de lijst met een prijs van zo’n €400. Als je die echter op voorraad kan vinden, want hij is erg populair. Voor dat krijg je een iets lagere topsnelheid van 10kph, een maximale belasting van 100kg, een bereik van 19 tot 24 kilometer en een gewicht van 10kg.

Goedkoopste Hoverboard Kopen

 

Hoverboard kopen – Afmetingen maken uit

De meest voorkomende afmeting van een hoverboard is ongeveer 18cm, waarbij gerefereerd wordt aan de totale hoogte van de wielen. Je kan ze over het algemeen het beste gebruiken voor erg vlakke oppervlaktes en zullen niet goed werken op kleine hellingen of heuvels. Je zal ook varianten van 25cm op de markt vinden en deze zijn geschikter voor onverharde ondergronden.

De afmetingen maken ook uit wanneer we het over de rijder hebben. De meeste 18cm modellen hebben een gewichtslimiet van zo’n 100kg, dus als je zwaarder dan dat bent of samen met iemand wil rijden, dan kan je daar beter nog even goed over nadenken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hoverboards volgens:

 

Hoverboard kopen – Fit genoeg?

Als je een bankhanger bent die er over droomt om het wandelen helemaal achterwege te laten door middel van een hoverboard, dan kan je beter wakker worden. Hoverboards zijn simpelweg gevaarlijk om te rijden als je niet in vorm bent. De vereiste om je gewicht lichtjes naar voren vast te houden om voort te bewegen, vereist een bepaalde standaard kracht van de rijder.

Zoals noodgevallen dokter Robert Glatter aan USA Today vertelde: ‘Als je een zwakke standaard kracht of slappe buikspieren hebt, dan is de kans groter dat je voorover of achterover valt. Dit kan elleboogbreuken, enkelverwondingen, of polsbreuken veroorzaken en er is een risico op een traumatische hersenverwonding of hersenschudding.’

Je doet er goed aan om eerst je buikspieren goed te trainen als je helemaal niet meer wilt wandelen en overweeg ook nog maar eens goed of je een PhunkeeDuck wilt kopen voor je oma of je kleine Timmy.

Beste Hoverboard Kopen tips

 

Bescherm jezelf

Mogelijk ziet het er dan uit als onder begeleiding wandelen, maar het advies is om altijd beschermende kleding te dragen als je een hoverboard kopen gaat, het maakt niet uit hoe fit je bent. We hebben het hier over een helm (een kleine fout in je berekening en je beland vol met je gezicht op de vloer met deze dingen) en voldoende bescherming rond de gewrichten van je ledematen, dus ellebogen, knieën en polsen. Onthoud ook dat je relatief makkelijk achterover kan vallen, dus bescherming voor je onderrug en stuitje is ook een goed idee.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hoverboards volgens:

 

De wet – Zijn hoverboards en tweewielige scooters legaal?

Dus het volgende belangrijke punt en mogelijk wel de belangrijkste die je moet overwegen, is of je met een hoverboard op de openbare weg mag komen. Het verkopen en kopen van een hoverboard is volledig legaal in Nederland, maar je mag formeel gezien er niet mee op het trottoir of de openbare weg rijden. Dus als je er wel mee de weg op gaat en de politie ziet je, dan is de kans groot dat ze hem in beslag nemen. Daarom ben je beperkt tot privéterreinen en met toestemming van de eigenaar.

Beste Hoverboard Kopen

 

Conclusie hoverboard kopen gids

Een hoverboard kopen is zeker weten leuk, maar zorg er wel voor dat er van kan genieten op een groot privéterrein, want anders is het wel een hele dure gadget voor de sier. In zo’n beetje de gehele EU gelden dezelfde regels, dus hou daar ook rekening mee als je hem mee wilt nemen op vakantie. Maar als je de mogelijkheid hebt om te rijden op een hoverboard, dan zal je er enorm veel plezier mee beleven.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hoverboards volgens:

11 REACTIES

  1. Hoverboard bij mobset en Bartsmit gekocht, weet niet of dit betrouwbaar is ben nu wel heel bang aangezien ik bij mobset geen garantie heeft gehad en geen bon hebt gekregen, bij Bart Smit kost het goedkoper bij wie kan ik mijn hoverboard laten controleren of het betrouwbaar is

  2. Ik heb afgelopen week een SwheelS Hoverboard gekocht bij http://www.swheels.nl, aangezien dat board het best uit de Hoverboardtest is gekomen. Nu wil ik een hoverkart kopen maar SwheelS heeft deze alleen als pre-order, weet iemand waar ik nog meer goede hoverkarts kan kopen?

  3. Ik heb voor mijn dochter de swheels gekocht omdat er veel positiefs over te vinden was. Na meer dan een maand en geen reactie op mijn mail, krijg ik hem dan uiteindelijk toegestuurd. Na 1 dag ging het mis. Dat ding trilde zo erg dat mijn dochter er niet meer op durfde. Na wat mailverkeer verstreek er 3 maanden tussen aankoop en het weten wat dat ding mankeert. De sensoren zaten niet goed. Nu is het weer wachten op een reactie van mijn herinnering mail om hem terug te krijgen. Communicatie: 0/10 – wat het board zelf betreft: geen idee… we hebben hem amper 1 keer uitgeprobeerd. En ik mag dan wellicht nog eens de verzendkosten zelf betalen. 2 jaar garantie he…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in