Home Hoverboard Brandende hoverboards? Welke zijn veilig?

Brandende hoverboards? Welke zijn veilig?

455
15
Hoverboards

De laatste tijd lezen we steeds meer berichten over brandende en exploderende hoverboards. Hoe kan dit gebeuren en wat kunnen we doen om veilig te blijven?

 

Exploderen hoverboards?

Nee, niet echt. De term explosie wordt alleen maar gebruikt omdat de media graag overdrijft. Er zijn alleen zelfbalancerende scooters in de brand gevlogen en niet ontploft.

 

Wat veroorzaakt deze branden?

De branden beginnen in de accu. Lithium ion batterijen bevatten verschillenden cellen van elk 4,20V. Vellen van polypropyleen of polyethyleen (elektrische isolatoren) scheiden de verschillende cellen. Wanneer één of meerdere van deze vellen beschadigt raken door een impact of overladen, dan ontstaat er kortsluiting. De grote hoeveelheid stroom zorgt ervoor dat de lithium vlam vat en een intense brand ontstaat.

De meeste van deze branden ontstaan tijdens het laden en dat komt omdat lithium ion batterijen niet tegen overladen kunnen. De oplader van je hoverboard heeft een mechanisme die detecteert wanneer de accu volledig opgeladen is en vervolgens het laadproces automatisch stopt. Een defect in dit mechanisme kan ervoor zorgen dat de cellen overladen worden en in de brand vliegen.

 

Hoe kan ik voorkomen dat mijn hoverboard in de brand vliegt?

De beste manier om een hoverboard brand te voorkomen, is van fabrikanten kopen die kwalitatieve componenten gebruiken. Nog een goede manier is het laadproces in de gaten houden of tenminste wanneer je je elektrische scooter voor het eerst laad (in plaats van in het stopcontact doen en slapen). Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je een goede oplader hebt, ook al heb je een board die niet een gerenommeerde verkoper is, dan kan je een externe universele oplader kopen.

Alhoewel dit geen branden zal voorkomen die ontstaan door beschadiging van de accu, zal het zeker weten de meest verwoestende branden voorkomen, degene die veroorzaakt worden door overladen. Deze ontstaan vaak in de nacht terwijl je je hoverboard aan het opladen bent.

Nog een goede manier om branden te voorkomen, is om simpelweg erg voorzichtig te zijn met je hoverboard. Laat hem niet vallen, schop er niet tegenaan en rij niet tegen scherpe objecten aan. Elk van deze dingen kan de scheidingsvellen beschadigen in de batterij en een brand veroorzaken. Dit is zeer onwaarschijnlijk, maar als de bouw van het board niet stevig is, dan is het zeker een mogelijkheid.

Brandende Hoverboards

 

Welke hoverboards zijn veilig dan?

Alle hoverboards in onze koopgidsen en reviews zijn zeker weten veilig. We weten welke fabrikanten gebruikt worden door welke bedrijven en we vermijden simpelweg de slechte.

Lees zeker onze reviews over de verschillende hoverboards om de beste voor je uit te kiezen en we updaten onze website regelmatig met reviews van nieuwe modellen. Mocht je vragen hebben over de veiligheid van hoverboards, dan kan je hieronder altijd een reactie achterlaten.

15 REACTIES

    • Nooitkoop ik nog een hoverboard bij Intertoys, het was een Denver en vrijwel meteen na de aankoop wou deze niet meer laden, terug naar de winkel en wéken wachten tot hij terug was. Eens terug hop plots kompleet uitvallen van de batterij, weer naar de winkel, weer wéken kwijt. Ondertussen had mijn dochter een schrik gepakt omwille van het plots stilvallen in volle vaart (ze wou graag haar tanden nog even houden) dus ligt hij nu in een hoek. Slechtste aankoop ooit met de überslechtste service van Intertoys waarbij de winkelverantwoordelijke zelfs wegliep toen hij mij zag binnenkomen.

  1. mijn vriend heeft een hoverboard van denver maar die zijn niet zo heel best want als je er opstapt trilt die heel erg duurt wel enkele minuten voor dat die trilling stopt. en het is 6.5 inch wit denver hoverboard van mijn vriend

  2. Wij hebben een hoverboard van Airgoo-Europe.com gekocht, een JS-D2
    700W. Is deze veilig? Hoe kan ik er achter komen of de lader goed is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in