Home Blog Soorten zelfbalancerende eenwielers

Soorten zelfbalancerende eenwielers

425
0

Zelfbalancerende eenwielers zijn eenwielers die worden gezien als elektrische voertuigen die gebruik maken van sensoren, gyros en versnellingsmeters in samenwerking met een elektrische motor om de bestuurder te assisteren met het balanceren op één wiel. Aangezien de markt relatief nieuw is worden veel begrippen door elkaar gehaald, dus daarom hebben we hieronder een korte lijst gemaakt met veel gebruikte begrippen en wat ermee bedoeld wordt.

  • Elektrische eenwieler (algemene term) – Hier hebben we het over alle soorten elektrische eenwielers met een willekeurig design.
  • Elektrische eenwieler (SBU stijl) – Dit is de eerste generatie elektrische eenwielers en hebben een zitje. Deze lijken heel erg op traditionele eenwielers, alleen hebben ze een motor om voort te bewegen.
  • Micro eenwieler – Dit zijn alle elektrische zelfbalancerende eenwielers zonder zitje. Dit zijn de populairste elektrische eenwielers.
  • ‘Wheel’, ‘Uni’, ‘EUC’ en soms ‘airwheel’ – Dit zijn streektermen voor een micro eenwieler. De laatste moet niet verward worden met het merk AirWheel.
  • Monowheel (algemene term) – Elk eenwieler met of zonder elektrische motor die een onconventioneel en onpopulair design heeft.
  • Monowheel (stijl met een gigantisch wiel) – Een gigantische eenwieler met of zonder elektrische motor waar je inzit.
  • Monowheel (andere designs) – Elke elektrisch aangedreven eenwieler met een zitje of platform aan de voorkant waar een design met tegengewicht voor vereist is.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende termen in de wereld van de zelfbalancerende eenwielers, elektrische eenwielers en eenwielers. Mocht je nu een keer één van deze termen tegenkomen, dan weet je waar het over gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in