Home Nieuws Ninebot koopt segway… voor de patenten

Ninebot koopt segway… voor de patenten

405
0

Dit jaar werd bekend gemaakt dat het Chinese elektrische eenwieler bedrijf Ninebot, de zelfbalancerende voertuigen pionier Segway heeft gekocht. Het interessante is, dat Segway voor de overname Ninebot aanklaagde voor inbreuk op de patenten van Segway.

Mogelijk nog interessanter is dat de overname door Ninebot gefinancierd werd door de Chinese mobiele telefoon fabrikant Xiaomi (De twee na grootste mobiele telefoon fabrikant van de wereld!) met een bedrag van 80 miljoen dollar en Sequoia Capital. Dit geeft wel duidelijk aan dat deze twee enorme bedrijven een significante groei verwachten in de markt van de elektrische eenwielers.

Het in Peking gevestigde Ninebot is opgericht in 2012 en is daarom in de wereld van de grote bedrijven nog een onbeduidende startende onderneming, maar toch hebben ze het voor elkaar gekregen om Xiaomi en Sequoia Capital te overtuigen.

Segway is opgericht in 2001 en al verschillende keren verkocht. De laatste keer voor deze overname werd Segway overgenomen door Summit Stategic Investments in 2013.

Door verschillende redenen is Segway nooit een commercieel succes geworden. Ze hebben een geweldig transport apparaat ontwikkeld, maar door een veel te hoge prijs en wettelijke beperkingen waardoor de Segway niet op openbare wegen gebruikt mag worden, is nooit de cash binnengekomen die men dacht te verdienen. Daarom is het ook erg onwaarschijnlijk dat de Segway in zijn huidige vorm ondersteund zal gaan worden door Ninebot. De nieuwe eigenaren waren vooral geïnteresseerd in het grote netwerk van resellers en de 400 waardevolle patenten.

In een interview met het Chinese technologie blog 36kr bevestigde Wang Ye (de mede-oprichter van Ninebot) waarom ze Segway gekocht hebben. Ninebot fabriceert eenwielers en ook tweewielige, zelfbalancerende transport voertuigen die erg op de Segway lijken. Het zal interessant zijn om te zien of en hoe snel Ninebot één van de grootste fabrikanten in deze markt zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in