Home Blog Welke elektrische eenwieler kan beter klimmen? Kijk naar het design

Welke elektrische eenwieler kan beter klimmen? Kijk naar het design

0
Welke elektrische eenwieler kan beter klimmen? Kijk naar het design

Als je je afvraagt welke elektrische eenwieler het beste kan klimmen, dan hoef je in principe alleen maar naar het design te kijken. In Nederland hebben we niet echt steile heuvels en is dit dus niet echt heel belangrijk, maar stel dat je een elektrische eenwieler met je mee wilt nemen op vakantie, dan wordt dit in eens heel belangrijk.

Zoals je waarschijnlijk wel eens gezien hebt, hebben sommige elektrische zelfbalancerende eenwielers een bedekking waardoor je de wielen bijna niet ziet, zoals Solowheel, AirWheel en Legway. Andere merken hebben modellen waarbij de wielen voor 50% zichtbaar zijn. Met veel bedekking wordt de graad van de heuvel beperkt tot zo’n 15 graden. Hoe minder bedekking hoe meer graden je theoretisch kan klimmen.

We zeggen theoretisch, omdat je ten eerste ook een motor moet hebben die sterk genoeg is om de heuvel te beklimmen. De meeste elektrische eenwielers hebben een borstelloze elektromotor, die een kracht van ongeveer 350 watt heeft, maar een maximum van 700 watt is ook mogelijk. Bij dit laatste raakt de batterij uiteraard wel een stuk sneller leeg. Er zijn echter ook elektrische eenwieler merken zoals Rockwheel en Puka die een zogenaamde GEAR motor hebben. Deze motoren zijn veel krachtiger en sneller dan borstelloze motoren, maar de batterij raakt met een gelijke snelheid en vaak een stuk sneller leeg.

Daarnaast is de grote van het wiel van een elektrische eenwieler ook belangrijk. Hoe groter het wiel, hoe meer energie vereist is om voort te bewegen. Dit is vooral het geval als er ook nog eens een bestuurder van zo’n 90 kg op zit.

Als je dus steile heuvels wilt beklimmen en ook sneller wilt voortbewegen, dan is een elektrische eenwieler met een GEAR motor de beste keuze. Zorg er vervolgens voor dat er een wiel van 10 tot 12-inch op zit en je zal met enorm veel plezier alle heuvels beklimmen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in